Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Winkelwagen 0

Er zijn geen producten meer te koop

Subtotaal Vrij
Verzending, belastingen en kortingscodes worden berekend bij het afrekenen

Uw winkelwagen is leeg

De kracht van de Coravin Sparkling™️ Sparkling Wijnbewaarsysteem

IMG Sparkling pour J winery GS LR

Knal. Fizz. Klinken. Het openen van een fles mousserende wijn - of het nu in de viering is of gewoon om te ontspannen na een lange dag - is een speciaal ritueel dat onmiddellijk vreugde veroorzaakt.

Maar wat gebeurt er als je de hele fles niet in één keer afmaakt? Natuurlijk, er zijn champagne-stoppers en natuurlijk de vertrouwde lepel-in-the-neck-of-the-bottle truc, maar die methoden laten de wijn alleen maar duren, misschien twee dagen maximaal.

Gelukkig, Coravin heeft een conserveringssysteem gemaakt specifiek om de levensduur van je favoriete mousserende wijn te verlengen. Van Crémant en Cava naar Prosecco, Lambrusco, en Champagne, de Coravin Voor mousserende wijn is ontworpen om de bruisende buiende fles bubbels te handhaven vier weken!

Als een mousserende wijnliefhebber heb ik vele moment meegemaakt dat de bubbels die ik opende, waar per ongeluk op het aanrecht was achtergelaten, en onvermijdelijk de volgende ochtend als platte, citroen-limoen pop heeft geproefd. Dus toen ik in eerste instantie mijn Coravin Sparkling™ ️ Systeem, ik was extatisch maar sceptisch en nam de tijd om het op de proef te stellen. Met de garantie van "The Last Glass smaken net zo geweldig als de eerste", kon ik me alleen maar afvragen: "Wat is de magie achter dit apparaat?" Toen ik eindelijk de moed verzamelde om de prachtige verpakking te openen, vond ik binnen een Coravin Sparkling™ ️ Charger, twee Coravin Sparkling™ ️ Stoppers, en vier Coravin Pure ™ Sparkling Co₂ capsules. Er was nog maar één ding te doen ... Pop wat flessen!

Voor mijn versie van het experiment koos ik voor twee verschillende soorten sprankelende wijnen: een 2020 ASOLO Prosecco Superiore Docg Millesimato Extra droog door Dal Bello en een 2008 La Grande Dame Veuve clicquot champagne. Hoewel beide mousserende wijnen twee gistingen ervaren, is de Prosecco een jeugdige vintage gemaakt met de Glera -druif, waarbij beide gistingen plaatsvinden in stalen tanks en raffinage 30 dagen binnen de fles plaatsvinden. Wat betreft de champagne, een mix van 92% pinot noir en 8% chardonnay, deze wordt gemaakt met behulp van de traditionele methode - wat betekent dat de eerste gisting plaatsvindt in grote tanks en de tweede gisting plaatsvindt in de fles.

De ... gebruiken Coravin Voor mousslee wijnsysteem lijkt in het begin misschien een beetje intimiderend, maar na zorgvuldig lezen van de handleiding en installatie van de capsules in de Sparkling Charger, ik was klaar om te rocken en te rollen.

Voordat ik de stilstand van je sprankelende wijnen bij uitstek beveiligt, raad ik je ten zeerste aan om ze te proeven en een paar aantekeningen te maken om te zien hoe ze smaken bij de eerste opening en een paar dagen (of weken!) Later naar hen terug te keren om een ​​follow -up te doen Vergelijkend proeven.

Coravin Sparkling™️ Sparkling Wijnbewaarsysteem Beoordeling

In mijn geval keerde ik zeven dagen later terug naar de flessen en ze smaken allebei ongelooflijk fris! De prosecco had smaken van scherpe groene appel, peer en abrikoos met een schil Acheid. Wat de champagne betreft, het was opschepperig met tonen van toasty brioche, nuttigheid van amandel en hazelnoot en gedroogde vruchten zoals abrikot en fig. Voor een 13-jarige champagne was het lichaam en smaakvol, maar had nog steeds smaken van verse smaken van citroen en peer opgeheven.

Ik heb de flessen opnieuw gevallen met de Sparkling Oplader en, omdat het leven gebeurt, laat nog twee weken voorbij varen. Bij het openen van de flessen voor de tweede keer, wist ik zeker dat dit de tijd zou zijn dat ze plat zouden vallen of alle vele voedingsmiddelen zouden absorberen die in mijn koelkast waren, toch?

Fout! Elke vrees die ik had over hoe fris de wijnen zouden smaken, gingen uit het raam zodra ik ze in het glas schonk. De prosecco? Nog steeds barstte het frisheid van groen fruit, het smaakte alsof ik de fles voor het eerst had geopend. De champagne was net zo elegant als ik me had herinnerd. Als ik de eerste slok moest beschrijven, deed het me denken aan het stappen in de eerste sneeuwval van het seizoen - poederachtig en knapperig met een unieke diepte waardoor je meer hunkert. Al met al, mijn ervaring met de Coravin want mousserende wijn is uitstekend geweest en ik kan niet wachten om het te gebruiken met flessen Lambrusco, Spumante en Crémant in de nabije toekomst.

Volg Chasity koper op Instagram En Twitter, abonneer je vervolgens op haar nieuwsbrief Wijn met Chas . Voor meer schrijven door Chasity on Coravin.com, lees haar stuk op Vrouwen die invloed hebben op duurzaamheid in de wijnwereld.